14 mei 2011

Review Three Trapped Tigers @ Les Nuits

Deze avond naar Botanique afgezakt voor een avondje Nuits Botanique dat op zijn minst 'lekker intens genieten' kan genoemd worden. Met een podium opstelling die lekker intiem over kwam. De bands speelden in het midden op een tapijt met het publiek gezeten rondom hen op stoelen en zelfs een paar fauteuils. Het publiek dus heel dicht bij de band, een leuke belevenis op zich.
 
Nox was de opener van de avond en zij deden het met een violiste, een drum en een gitarist die ook soms een deel zong. Maar het waren vooral de instrumentale songs die het meest die intensiteit uit ademden die eigenlijk heel de avond heel voelbaar was. De sound werd toch het meest gedragen door de viool in combinatie met een soms strakke drums zorgde dat voor een heel aangenaam sfeertje, de cd 'Freaks' is dan ook een aanrader voor wie houdt van instrumentale magische muziek. Er waren ook heel strakke momenten waar de instrumenten volledig hun gang konden gaan, dat zorgde zowaar voor een soort post-rock sfeertje. Leuke opener van de avond!
 
Three Trapped Tigers hebben drie Ep's uit met sprekende titels als 'Ep 2', 'Three Trapped Tigers' en ''Ep 3". Ook hier die heel intense instrumentals toch wel, vooral gedragen door de drums deze keer, die wel heel strak naar voor kwam, dit in combinatie met computers/keyboards. Dit zorgde wederom voor een 'post-rock meeting noise' sfeertje. Ondanks een paar problemen met het geluid, dit werd steeds opgevangen met een kwinkslag was dit een heel geslaagd optreden toch weer van Three Trapped Tigers. Het vervangen van gitaren door keyboards en de mokerslagen van de drummer lieten je telkens weer verweesd achter en zorgden voor een uurtje lekker headbangen. Want langer duurde het niet, een kort en krachtige set maar een aanrader voor de globale post-rock liefhebber die ook wel houd van een beetje 'noise' toestanden!
 
Een korte maar intense avond genieten was dit toch weer!

15:18 Gepost door Kurt Lamberigts in Concerten, Recensies | Commentaren (0) | Permalink |  Facebook |

Cherchez la femme - Mélanie Laurent

mélanie laurent,

U heeft nog niets gepland vanavond en u houdt wel van Franse chanteuses? Haast u dan naar de ticketkassa van het Koninklijk Circus want daar maakt de beminnelijke actrice, regisseuse en sinds kort ook zangeres Mélanie Laurent straks haar opwachting.

U kent haar waarschijnlijk beter als Shosanna Dreyfus, het hoofdpersonage uit Quentin Tarantino's Inglorious Basterds, maar tegenwoordig doet ze het liever op muzikaal vlak. Samen met de bekende Ierse singer-songwriter Damien Rice schreef ze een album vol poëtische folky popliedjes, En t'attendant.

In dit fragment vertelt ze je er alles over:

13:59 Gepost door Tinne Strauven in Artiesten, Bio's | Commentaren (0) | Tags: mélanie laurent | Permalink |  Facebook |

Bikinians: de foto's!

Een kleine akoestische set kreeg je al van ons, dit is hoe het concert van Bikinians eruit zag op 13 mei in de Chapiteau!

IMG_3876.jpg

IMG_3881.jpg

IMG_3911.jpg

IMG_3937.jpg

IMG_3945.jpg

IMG_3968.jpg

IMG_3996.jpg

IMG_4002.jpg

Copyright foto's: Stany Massart

13 mei 2011

Sufjan Stevens: compleet geschift!

We ademen al zo lang Les Nuits Botanique in en uit, dat het tijd werd dat het festival begon! Sufjan Stevens mocht er dinsdag een eerste stevige lap op geven in het Koninklijk Circus en entertainen, dat kan hij als de beste op voorwaarde dat je in zijn wereld wil binnentreden. En wat voor een wereld!

Stevens komt het podium op als een onwaarschijnlijke kruising van fluokid en grote Incapriester, die zo uit ‘Kuifje en de Zonnetempel’ weggelopen lijkt. Vanaf die eerste momenten flitst het door ons hoofd: dit slaat nergens op! Maar die gedachte laten we al snel varen om half betoverd op muzikale ontdekkingstocht te gaan. Gevoelens en gedachten blijven zich afwisselen, terwijl we getuige zijn van niet zozeer een concert maar wel een ware performance.

Sufjan Stevens staat garant voor genoeg ear en eye candy: van hypnotiserende animatiebeelden die vanachter op de scène geprojecteerd worden over bizarre kostuums tot de werken van de artiest Royal Robertson. Maar meent Sufjan Stevens het ook echt? Gelooft hij wat hij zelf verkondigt? Iedereen in de zaal stelt zich samen met ons waarschijnlijk dezelfde vraag. We willen hem best wel geloven, maar het is Stevens zelf die ons telkens weer op het verkeerde been zet en twijfel zaait. We blijven nooit met beide voeten in de dromerige sfeer die hij nu eens vol overtuiging in scène zet en dan weer met het grootste gemak doorprikt. Tussen de songs door heeft de man ons heel wat te vertellen, maar dat doet hij altijd met een zweem van zelfspot die alles meteen op de helling plaatst. Zo spreekt hij enthousiast over kosmische energie, de onderaardse krachten  en golven die ons omringen en revitaliseren, om er meteen een klein maar duidelijk hoorbaar spottend lachje op te laten volgen.

Nee, Sufjan Stevens is niet gek, maar hij wil het ons graag doen geloven terwijl hij zich in een orgie van elektronische speeltjes wentelt, alle au sérieux vergeet en zich in een donkere, gekleurde, duisteren en toch ontzettend vrolijke wereld onderdompelt. Laten we duidelijk zijn, op muzikaal vlak weet Stevens verdomd goed waar hij mee bezig is en al de rest, da’s maar wat randanimatie.

De set sluit af met een magistraal tot een half uur uitgesponnen ‘Impossible Souls’, terwijl het ballonnen regent. Dat alles eindigt Stevens zacht en alleen op zijn gitaar.

We blijven verstomd achter: what the f***?!

sufjan 1.jpg

sufjan 2.jpg

sufjan 3.jpg

sufjan 4.jpg

sufjan 5.jpg

sufjan 6.jpg

sufjan 7.jpg

sufjan 8.jpg

Copyright foto's: Stany Massart

 

 

Anticipation for Black Box Revelation

Het is vrijdag de dertiende mei. Naast zwarte katten een schop geven, ladders vermijden en met de Lotto spelen zou u zich beter in uw skinnieste der skinny jeans beginnen te wringen, al bestaat de kans dat u er tijdens het optreden van Black Box Revelation zo weer uitscheurt.

Ik hoef ze niet meer voor te stellen, de Dilbeekse dudes die Vlaanderen onderdompelde in ongepolijste garage en bluesrock. Sinds Humo’s Rock Rally van 2006 vergaarden ze tal van andere prijzen en positieve reviews van België tot in de United States.

Piepjong zijn ze, het BlackBox-duo. Frontman Jan Paternoster (zang, gitaar) was amper 17, kompaan Dries Van Dyck (drum) een schamele 14, toen ze met de zilveren Rock Rally medaille gingen lopen.

Ondanks die leeftijd is Black Box Revelation al hun tweede kindje. Paternoster en Van Dyck speelden ervoor nog in The Mighty Generators, een groepje dat naam en faam vergaarde in de wijdse wereld van Vlaamse jeugdhuizen.

Bekijk hier hun bekendste nummer Pull The Trigger en wordt teruggeflitst naar de tijd waar gsm’s nog niet konden filmen in HD.

 

 

 

The Black Box Revelation speelt vanavond samen met Great Mountain Fire en Bikinians in de Chapiteau van Les Nuits Botanique.

12:05 Gepost door Katrin Swartenbroux in Artiesten | Commentaren (0) | Tags: blackboxrevelation, themightygenerators | Permalink |  Facebook |

12 mei 2011

Black Lips, een ongezien spectakel ?

 

black lips, nuits botanique, botanique

 

Ben je op zoek naar pure rock 'n roll, dan kan je terecht bij Black Lips (niet verwarren met Black kids, black keys of andere "zwarte" groepjes). Zelf omschrijven ze hun muziek als flowerpunk. Hun nieuwe cd mag dan een beetje soft lijken, live imponeren ze met onvergetelijke shows.

We’re not puppets so, we just do what we feel like. And if that means just stand there and noodle on a guitar, we’ll do it, we’ll do whatever we want. We don’t care about expectations, but people are usually happy when they leave the show."

Af en toe zorgt dat voor enige controverse. Zoals die keer in India. De krantekoppen logen er niet om: black lips chased out of India by Police. Het verhaal: tijdens een optreden ging gitarist Cole Alexander uit de kleren en daarmee kunnen ze in India niet lachen. De band ging op de vlucht en werd achternagezeten door security en politie. "They tried to get security to restrain us until the Tamil police arrived. We locked the door while they were kicking and banging on it. Meanwhile, we slipped out the other emergency exit. Our tour driver informed us we would have to drive six hours to ... cross state lines and escape."  Liever vluchten dan een paar dagen in een stinkende cell opgesloten te worden. We kunnen hen geen ongelijk geven.

Wat we volgende week woensdag in de Botanique mogen verwachten, weet op dit moment niemand. Maar ik kan je nu al garanderen: het wordt een ongezien spectakel !

 ( Black lips, woensdag 18 mei - Orangerie )

16:17 Gepost door Kris Lardenoit in Artiesten | Commentaren (0) | Tags: black lips, nuits botanique, botanique | Permalink |  Facebook |

11 mei 2011

Haunted country: Josh T Pearson - 21 May

We saw Josh T Pearson in the Rotonde when he toured as his last incarnation Lift to Experience. "We're all about light and shade" has been the claim of every heavy metaller since Zeppelin and Sabbath, but Pearson really has made a journey that proves quiet is the new loud.

His solo album 'Last of the country gentlemen' has been getting rave reviews for its fragile haunted songs. The Texan singer-songwriter already played the Botanique's Witloof Bar earlier this year.

For Les Nuits Pearson is back to play the Museum on 21 May. The room will be transformed into the 'Grand Salon' and the intimate atmosphere should suit his music perfectly. For a taster of his whispy whispering voice, here's 'Woman when I've raised Hell...'

09:13 Gepost door Villette in Agenda, Concerten | Commentaren (0) | Tags: josh t pearson | Permalink |  Facebook |

10 mei 2011

Bekijk Sufjan Stevens in Warschau

Vanavond speelt Sufjan Stevens een uitverkocht concert in het Koninklijk Circus. Kun jij er jammer genoeg niet bij zijn vanavond? Vrees niet! Het optreden dat hij een aantal dagen geleden speelde in Polen staat integraal op Youtube. Bekijk zijn negentig minuten durende set hieronder.11:49 Gepost door Tinne Strauven in Artiesten, Concerten, Foto's | Video's | Commentaren (0) | Tags: sufjan stevens | Permalink |  Facebook |

09 mei 2011

My Oh Miles Kane

Een van dé toppers op de affiche van  Les Nuits Botanique is toch wel Miles Kane. Aangezien mijn VISA andere prioriteiten had zal ik zijn passage in de Botanique jammer genoeg moeten missen, maar voor reviews kan u ongetwijfeld terecht bij Tinne.

Miles Kane is een Britse beau in wiens entourage ik maar wat graag zou vertoeven. Deze frontman van The Rascals en The Last Shadow Puppets en is beste vriendjes met fellow-puppet en Arctic Monkey Alex Turner én het neefje van James Skelly van The Coral. Al dat muzikaal lekkers heeft Kane blijkbaar genoeg inspiratie gegeven om het eens alleen te proberen. Zijn eerste solo-album Colour Of The Trap ligt sinds vandaag bij uw lokale platenboer, maar een goed internetter vindt deze parel ook via de minder legale wegen in de wereldwijdewinkel. U hebt het niet van mij.

Alsof Sir Gallagher’s goedkeuring geen referentie op zich is (Miles Kane speelde immers in maart het voorprogramma van diens Beady Eye) steek ik de 25-jarige ook nog wat pluimen op zijn borsalino. Colour The Trap straalt een sortement vintage rock’n roll uit waar mijn knieën spontaan van gaan knikken. Zijn single ‘Re-arrange’ schopte het prompt tot de hotshot van Studio Brussel en ook ‘Come Closer’ was een schot in de roos.

 
Deze King Crawler, waarvoor hij samenwerkte met Gruff Rhys van Super Furry Animals, heeft trouwens biz’onder veel weg van Last Shadow Puppets al gok ik dat dat uw pret niet bederft.

Een galmende getormenteerde hipster met een vettig Brits accent, en ik zal hem moeten missen: why-e-e-e-e-e-eye? why-e-e-e-e-eye?

18:10 Gepost door Katrin Swartenbroux in Artiesten, Concerten | Commentaren (2) | Tags: miles kane | Permalink |  Facebook |

Beautanique

Brussel heeft twee wereldwonderen: de Grote Markt en het panorama van de Botanique.

Deze wijze woorden kwamen , weliswaar in het Frans, van Victor Hugo. De schrijver heeft heel wat provocerender uitspraken op zijn naam staan maar zelden was een zo waar als deze.

De prachtige art-deco rotonde, de statige inkomhal, het indrukwekkende salon en de gezellige orangerie, omgeven door allerlei exotische planten en bloemen vormen op zn minst gezegd een uniek geheel, dat nog verstevigd wordt door de gigantische kruidtuin die het hele gebouw omhelst.

 Ik hoorde de Brusselaars al lang kwaken over deze Geweldige Groene Gelegenheid, maar het kon me nooit veel schelen. Ten eerste zie ik de charme van planten niet in en ten tweede vind ik zogenaamde hotspots al snel te hotspottig en overbevolkt. Een hele tijd terug bevond ik me echter met tijd te veel op de trappen van de gigantische kruidtuin, letterlijk omgeven door bloemetjes, bijtjes en ironisch genoeg vrijende tieners. Ik zat toen net in mijn kaas-periode (to be fair: daar zit ik nog steeds) en had me cheddarplakjes gekocht. The Black Keys in mijn oren, kaas die smolt op mijn tong en een wel zeer ijverig lentezonnetje op mijn rug kwamen tot de slotsom van een meer dan geslaagde namiddag.

Eh bein, ik ben helemaal geen natuurmens, allesbehalve, maar zo’n oase te midden van would-be wolkenkrabbers en pedante pendelaars kan ik net zo goed smaken als de voorheen genoemde cheddar. Ik zou het iedereen aanraden, maar dan wordt het al snel een beetje te crowded.

Mijn eerste optreden dat ik à l’intérieur meemaakte straalde net iets minder rust en net iets meer bassen uit, maar het broeierige van die namiddag werd perfect weergegeven onder de koepel van het concertzaaltje. Zwetende lijven, stampende beats, uitgelaten gejoel en een zwoele ambiance vonden elkaar naadloos, en het is nog steeds een van de beste optredens die ik heb meegemaakt. Aangezien de locatie hierin een belangrijke rol speelde blijft de act vooralsnog anoniem. Een optreden in de Botanique is nooit zoals dat in een andere zaal. Het contact tussen zanger en publiek, de authentieke feel en de ietwat muffe atmosfeer brengen je in een dusdanige extase dat je spontaan je t-shirt uittrekt en Hell Yeah op je boezem magic markerd.

Spot me dus –al dan niet shirtless- tijdens Les Nuits Botanique, vooraleer de zedenpolitie het doet.

17:54 Gepost door Katrin Swartenbroux | Commentaren (0) | Tags: botanique, kruidtuin, locatie | Permalink |  Facebook |