22 mei 2011

Mirrors

Ze speelden onlangs in het voorpgrogramma van OMD de Paradiso plat, en vanavond plannen ze hetzelfde te doen met de Botanique. Om u meteen een referentie mee te geven: Mirrors is samen met Villa Nah een van de poulains van OMD, dus liefhebbers van de synthpop kunnen nu al beter in hun wagen springen.
 
Bovendien heeft Mirrors met zijn debuutcd Lights And Offerings een prima schijf afgeleverd. Iedere track heeft een onmiskenbare eightiessound maar klinkt toch ook zo onvoorstelbaar hedendaags. Deze boys uit Brighton gooiden OMD, Tears For Fears, New Order en Depeche Mode in een blender en benaderden de mix met een gezonde noughties toets.
 

1298930175_cover.jpg

Waar bands als Hurts en MGMT al flirtten met het synthpopgenre stript Mirrors hun songs tot het absoluut noodzakelijke; enkele analoge synthesizers, een drum en een stem die met momenten doet denken aan Robert Smith van The Cure . Deze cleanheid doet het geheel oppervlakkig klinken maar wie beter en meer ervaren luistert ontdekt een diepe emotionele gelaagdheid.
 
Hun single is fantastisch gekozen; Into the Heart is het derde nummer op Lights and Offerings en mept de plaat écht op gang. Perfect dansbaar en opgebouwd volgens de aloude formule van een uitstekende popsong: strofe-brug-refrein. Ik betrapte mezelf al meermaals op het neurieën van Come on Honey, let's just have a look into, into the heart. Obscure soundscapes, aanstekelijke synthriedels, midtempo drumriffs, en catchy zanglijnen: Lights And Sounds zal in mijn boudoir nog vaak gedraaid worden. Ultieme favorieten zijn Write Through The Night en Somewhere Strange.
 
Nee, wat Mirrors doet is niet nieuw. Het doorploegen van de back catalogues van de eighties is zo "now" de laatste tijd dat alles wat nog maar ruikt naar een Korg Poly61M een plaats in het hart van de hipster-met-filippaK-chino oplevert. Mirrors doet het echter zodanig goed en met uitermate veel stijl dat ik hen onmiddellijk wil geloven.
 

 
there's 1-2-3-4-5 ways to an end.

 Mirrors speelt vanavond, zondag 22 mei 2011, om 20h in de Rotonde op Les Nuits Botanique

13:48 Gepost door Katrin Swartenbroux in Artiesten | Commentaren (0) | Tags: mirrors, synthpop | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.