20 mei 2011

Intergalactic Lovers @ tent

Die van Intergalactic Lovers zijn niet meer te stoppen: nadat ze in Gent een pop- en rockwedstrijd wonnen – twee jaar geleden zal dat ondertussen zijn – volgde een tocht langs podia in het ganse land. En welke radiozender kan je nog opzetten zonder Delay of Fade Away te horen?

In Brussel waren ze donderdagavond te horen in de Chapiteau zoals ze die veredelde buitentent zo mooi noemen. Het optreden van Bacon Caravan Creek, een Belgische band met een speciale, dromerige sound, was een perfecte opwarmer voor de Aalsterse revelatie. Bij aanvang van hun optreden was de reactie van het publiek redelijk lauw, maar daar kwam al snel verandering in en toen Delay door de luidsprekers knalde stond de tent als vanzelfsprekend op zijn kop.

Wie zijn ogen sluit als hij naar zangeres Lara Chedraoui luistert, zou wel eens kunnen denken dat hij PJ Harvey hoort. Enig minpuntje: het zachte boegeroep dat uit een hoek van de tent opsteeg toen de zangeres het publiek met ‘goedenavond’ begroette, in het Nederlands. Maar om zo’n futuliteiten malen we niet: het was een fijn optreden en de Intergalactic Lovers zijn live meer dan te pruimen.

intergalactics.jpg

16:22 Gepost door Jeroen Op De Beeck in Artiesten, Concerten | Commentaren (0) | Tags: intergalactic lovers, recensie | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.