15 mei 2011

Review An Pierle & White Velvet

Gisteren was het een avond waar de instrumentals het mooie weer maakten met Three Trapped Tigers en NOX. Deze avond stond duidelijk in het teken van de 'voices' voornamelijk de female voices.
 
Sarah Ferri bracht een set met een Folk deuntje ondersteund door twee back-vocals. Vooral heel positieve songs en heel kleurrijk, met een prachtige stem, of liever stemmen, want de drie vrouwen op het podium waren duidelijk de voornaamste inbreng in het geheel. Zeemzoete songs gecombineerd met dansbare 'folk' ritmes. Een vooral heel''feel good' gericht concertje dit, het mag al eens om de moeilijke momenten in het leven effe opzij te zetten en gewoon te genieten!
 
Dan San brachten heel veel volk op de been, de zaal stond echt afgeladen vol. Met de EP 'Pillow' hebben ze blijkbaar een hele schare fans bij gekregen in het Waalse landsgedeelte deze Luikenaars. Ze worden omschreven als 'akoestische Folk'.  Ze brachten met drie zangers dan ook  een vooral op vocals gerichte set die duidelijk gebaseerd is op dromerige, melancholische melodieën en pakkende ritmes. Heel intens en mooie gebrachte songs, lekker intiem ook. Ook hier was de stem van de zangers het grootste wapen in het bespelen van het publiek, ze slaagden dan ook geheel in hun opzet. Een groepje om in het oog te houden duidelijk !!!
 
An Pierle & White Velvet is ook geen onbekende bij onze Zuiderburen, en ook in Vlaanderen vrij goed gekend. Op concerten bespeelt ze piano terwijl ze op een grote bal zit. Hoewel ze er prat op gaat dat ze niet solo speelt maar met een band gaat de meeste aandacht toch duidelijk naar haar uit. Haar unieke speelwijze met oa de piano, de prachtige stem en de uitstraling die me wat doet denken aan Tori Amos doen het hem, ook bespeelt ze de harmonica, laat een klein meisje tot bij haar komen en zingt zowaar voor haar op de piano. Om maar te zeggen, ze zingt niet alleen prachtig, ze weet ook goed hoe ze haar publiek moet veroveren. De nieuwste CD 'Hinterland' laat duidelijk een iets meer 'rockende' An Pierle horen en dat is live ook wel te horen en zien. Er zijn nog ingetogen momenten maar het gaat duidelijk de meer 'strakkere' kant op deze keer, echt droevig zijn we daar niet om, haar stem en uitstraling kunnen zowel harde als zachte songs aan. Dat ze zo populair is in oa Frankrijk is totaal niet verwonderlijk. Morgen treed ze nog eens op in het reeds uitverkochte Museum op Nuits Botanique.
Drie mooie optredens en dus wederom een heel geslaagde avond daar in Botanique.

De commentaren zijn gesloten.