14 mei 2011

Review Three Trapped Tigers @ Les Nuits

Deze avond naar Botanique afgezakt voor een avondje Nuits Botanique dat op zijn minst 'lekker intens genieten' kan genoemd worden. Met een podium opstelling die lekker intiem over kwam. De bands speelden in het midden op een tapijt met het publiek gezeten rondom hen op stoelen en zelfs een paar fauteuils. Het publiek dus heel dicht bij de band, een leuke belevenis op zich.
 
Nox was de opener van de avond en zij deden het met een violiste, een drum en een gitarist die ook soms een deel zong. Maar het waren vooral de instrumentale songs die het meest die intensiteit uit ademden die eigenlijk heel de avond heel voelbaar was. De sound werd toch het meest gedragen door de viool in combinatie met een soms strakke drums zorgde dat voor een heel aangenaam sfeertje, de cd 'Freaks' is dan ook een aanrader voor wie houdt van instrumentale magische muziek. Er waren ook heel strakke momenten waar de instrumenten volledig hun gang konden gaan, dat zorgde zowaar voor een soort post-rock sfeertje. Leuke opener van de avond!
 
Three Trapped Tigers hebben drie Ep's uit met sprekende titels als 'Ep 2', 'Three Trapped Tigers' en ''Ep 3". Ook hier die heel intense instrumentals toch wel, vooral gedragen door de drums deze keer, die wel heel strak naar voor kwam, dit in combinatie met computers/keyboards. Dit zorgde wederom voor een 'post-rock meeting noise' sfeertje. Ondanks een paar problemen met het geluid, dit werd steeds opgevangen met een kwinkslag was dit een heel geslaagd optreden toch weer van Three Trapped Tigers. Het vervangen van gitaren door keyboards en de mokerslagen van de drummer lieten je telkens weer verweesd achter en zorgden voor een uurtje lekker headbangen. Want langer duurde het niet, een kort en krachtige set maar een aanrader voor de globale post-rock liefhebber die ook wel houd van een beetje 'noise' toestanden!
 
Een korte maar intense avond genieten was dit toch weer!

15:18 Gepost door Kurt Lamberigts in Concerten, Recensies | Commentaren (0) | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.