09 mei 2011

My Oh Miles Kane

Een van dé toppers op de affiche van  Les Nuits Botanique is toch wel Miles Kane. Aangezien mijn VISA andere prioriteiten had zal ik zijn passage in de Botanique jammer genoeg moeten missen, maar voor reviews kan u ongetwijfeld terecht bij Tinne.

Miles Kane is een Britse beau in wiens entourage ik maar wat graag zou vertoeven. Deze frontman van The Rascals en The Last Shadow Puppets en is beste vriendjes met fellow-puppet en Arctic Monkey Alex Turner én het neefje van James Skelly van The Coral. Al dat muzikaal lekkers heeft Kane blijkbaar genoeg inspiratie gegeven om het eens alleen te proberen. Zijn eerste solo-album Colour Of The Trap ligt sinds vandaag bij uw lokale platenboer, maar een goed internetter vindt deze parel ook via de minder legale wegen in de wereldwijdewinkel. U hebt het niet van mij.

Alsof Sir Gallagher’s goedkeuring geen referentie op zich is (Miles Kane speelde immers in maart het voorprogramma van diens Beady Eye) steek ik de 25-jarige ook nog wat pluimen op zijn borsalino. Colour The Trap straalt een sortement vintage rock’n roll uit waar mijn knieën spontaan van gaan knikken. Zijn single ‘Re-arrange’ schopte het prompt tot de hotshot van Studio Brussel en ook ‘Come Closer’ was een schot in de roos.

 
Deze King Crawler, waarvoor hij samenwerkte met Gruff Rhys van Super Furry Animals, heeft trouwens biz’onder veel weg van Last Shadow Puppets al gok ik dat dat uw pret niet bederft.

Een galmende getormenteerde hipster met een vettig Brits accent, en ik zal hem moeten missen: why-e-e-e-e-e-eye? why-e-e-e-e-eye?

18:10 Gepost door Katrin Swartenbroux in Artiesten, Concerten | Commentaren (2) | Tags: miles kane | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Ik heb 2 tickets over voor dit uitverkochte concert, ze mogen weg voor 20 euro voor de 2.

Gepost door: Stijn | 14 mei 2011

Reageren op dit commentaar

Ik heb 2 tickets over voor dit uitverkochte concert, ze mogen weg voor 20 euro voor de 2.

Gepost door: Stijn | 14 mei 2011

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.