01 mei 2011

Tinne's top vijf favorieten

Eén mei betekent niet enkel Dag van de Arbeid, maar ook dat je officieel mag beginnen aftellen naar Les Nuits! Nog maar negen nachtjes slapen en het is zover, dan gaat het festival van start met Sufjan Stevens in het Koninklijk Circus. Ik was duidelijk niet de enige die naar de komst van de Amerikaan uitkeek, het concert was op een dag uitverkocht. Maar met het ruime programma dat de Botanique presenteert, zijn er nog tal van andere pareltjes waar je simpelweg bij moet zijn. Mijn top vijf vind je alvast hier.


5) Animal Collective @ Koninklijk Circus

Pop, folk, noise, rock, ambient, elektro en psychedelica; stuk voor stuk adjectieven die het geluid van deze Amerikaanse band omschrijven. Ben je benieuwd hoe ze dat muzikaal experiment live vertalen naar een concert? Dan moet je op 18 mei zeker afzakken naar het Koninklijk Circus.

4) Cocoon @ Koninklijk Circus

Arnout schreef al een mooie post over deze Franse band, die kun je hier lezen. Je krijgt bovendien niet enkel Cocoon, maar ook Cascadeur én the Bony King of Nowhere. Dat wordt ongetwijfeld een mooie, melancholische avond. (13/05)

3) dEUS @ Chapiteau

Antwerp’s finest brengen in september een nieuw album uit, Keep You Close, dat passioneel maar dansbaar belooft te zijn. Frontman Tom Barman omschreef het op Studio Brussel als volgt: “Als Vantage Point (hun vorige plaat, nvdr) een wodka redbull was, dan is Keep You Close een mojito." Daar drink ik op, Tom. (23/05)

2) Miles Kane @ Rotonde

Alex Turner van Arctic Monkeys stelde hem tijdens het concert van hun band The Last Shadow Puppets voor als ‘the man with the iron name’ en dat kan tellen. Nu zal Miles Kane het alleen dienen te rooien in Brussel, maar zijn soloplaat Colour of the Trap en single ‘Come Closer’ beloven alvast veel goeds. Rechttoe rechtaan rock and roll, zo heb ik het graag. Mij vind je in de Rotonde dansend op de eerste rij. Aangezien zijn doortocht op Les Nuits op 15 mei reeds uitverkocht is, voorspel ik een zwaar be there or be square gehalte.

1) Sufjan Stevens @ Koninklijk Circus

Met zijn zesde plaat The Age of Adz onderging Sufjan Stevens een muzikale transformatie. De banjo en akoestische gitaren ruilde hij in voor het elektronische geluid van synthesizers. Dat houdt hem echter niet tegen je opnieuw mee te nemen op een muzikaal avontuur. Hopelijk wordt zijn optreden tijdens Les Nuits minstens even verrassend. (10/05)

21:25 Gepost door Tinne Strauven in Agenda, Artiesten, Concerten | Commentaren (0) | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.