20 april 2011

Villagers : Old man look at my life

villagers, nuits botanique, neil, youngEen gedurfde affiche, zondag 15 mei : Zowaar drie indie/folk groepjes samengepropt in een heuse festivaltent. Raar, zeker als je weet dat de nieuwste plaat van de Villagers vooral tot zijn recht komt in een rustige omgeving: alleen thuis of ergens in een intiem zaaltje. Dat er toch voor zo'n grote ruimte werd geopteerd, heeft vooral te maken met het succes van de band. De groep wist de vorige twee keer te imponeren en mag dit nog eens doen voor een groter publiek.

Villagers zijn een ierse groep die folky liedjes op gitaar en piano maakt. Opvallen doen ze vooral door Conor O’Brien's stem die nu eens fluisterend en dan weer intens heftig klinkt. Muzikaal klinkt het misschien nogal vrolijk, inhoudelijk zijn de teksten eerder morbide en troosteloos.

'Before you take this song as truth
You should wonder what I'm taking from you
How I benefit from you being here
Lending me your ears
While I'm selling you my fears'

De band heeft iets met Neil Young. Zo mochten ze in eigen land opdraven als support act én zijn ze te horen op Harvest revisited. Een remake van Neil Young's populairste plaat ooit. 


Zondag 15 mei 2011 - Chapiteau
Villagers IE
Lucy Lucy! BE
Dry The River GB

Villagers' eerste album « Becoming a Jackal »  verscheen vorige lente bij Domino Records.

14:14 Gepost door Kris Lardenoit in Artiesten | Commentaren (0) | Tags: villagers, nuits botanique, neil, young | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.