16 april 2011

Intergalactic lovers: net als een sprookje

intergalactic lovers, nuits botaniqueDat ze uit Aalst komen en elkaar in de jeugdbeweging leerden kennen, weet intussen iedereen. Dat zangeres Lara Chedraoui Libanese roots heeft, is ook al lang geen geheim meer. Ook het feit dat al hun spaarcentjes naar de opname van hun cd is gegaan, is momenteel algemeen bekend. Het doet me in ieder geval denken aan een Jambers reportage van enkele tientallen jaren terug over pseudo zangers die al hun geld in hun muziek staken en uiteindelijk eindigden met een financiele kater en een berg onverkochte albums. Het verschil met 'Intergalactic lovers' is muzikaal talent, gemengd met een portie geluk én de juiste connecties. Het resultaat: een platencontract met Emi, airplay zowel op radio 1 als studio brussel, concertorganisatoren die staan te popelen om hen te boeken en een drukke zomer in het vooruitzicht. Het is snel gegaan...

Maar ondanks al dit succes blijven de bandleden uiterst sympathiek. In alle interviews wordt de nadruk gelegt op het feit dat er geen echte leider is in de band die alles bepaalt. Het is en blijft een groep vrienden, net als in de jeugdbeweging.

Toch draait alles rond de stem van zangeres Lara, die wordt vergeleken met PJ Harvey en/of Feist. Het klinkt misschien allemaal lief, maar als je goed gaat luisteren, merk je al vrij snel de duistere en achterliggende inhoud. Net als een sprookje, zeg maar. De teksten zijn autobiografisch, vol gevoelens en persoonlijke ervaringen. Noem het gerust een soort dagboek, wel eentje dat met de hele wereld gedeeld wordt. 

De liefde van de groep voor (goedkope) science fiction blijkt niet alleen uit de groepsnaam, maar ook uit de titel van het debuutalbum: 'Greetings & Salutations'. Het is een verwijzing naar de film 'Gentlemen Broncos', waarin acteur Jemaine Clement steevast iedereen begroet met de woorden 'Greetings & Salutations'.

 
Intergalactic Lovers is op 19 mei te zien op Les Nuits Botanique (Chapiteau)
tesamen met The Pigeon Detectives, Starfucker en Alex Winston.

De commentaren zijn gesloten.